Hotel DVH

En fridfull oas i 1800-talsstil

boka hotell på ÖlandHotell DVH står för Drottning Victorias Hotell och Vilohem och ligger nära både Solliden och Borgholms slott. Denna oas av frid och harmoni uppfördes redan på 1850-talet. Liksom Solliden, vilken är kungafamiljens semesterparadis på Öland, är Hotel DVH byggt i 1800-tals italiensk stil. Huvudbyggnaden har 10 gästrum inredda helt efter originaltrender och sedan finns det ytterligare två byggnader som man kan hysa in sig i – Röda Villan och Boströmska Villan – som har 4 rum vardera.

Den som söker efter en semester lugn och ro finner precis vad den söker här på Hotel DVH, en lummig parkträdgård i engelsk stil, harmoniskt inredda rum och dofter från en prunkande kryddträdgård.

Konferens

Det finns också möjlighet att hålla sin konferens här, mötesrummet kan ta emot upp till 25 personer och är utrustat med whiteboard och OH.

Omtalad restaurang

boka ett hotell på ÖlandTrädgården är helt klart ett storslaget kapitel på Hotel DVH, men maten brukar bli minst lika uppskattad. Gillar man rejäl, hemlagad mat så har man kommit rätt och matsalen, som bjuder på svårslagen utsikt över Borgholm och Kalmarsund, är spektakulär.

Såväl lunch som middag går att inta här.

Klicka här för att se mer hotell på Öland.