Stränder och Bad

Öland är för många ett sommarparadis, platsen de åker till under semestern för att njuta av svenskt öliv. Öland erbjuder många smultronställen för den girige semesterfiraren, inte minst när det kommer till stränder och bad.bad på Öland

Öland bjuder på många stränder av varierat slag och skull man tröttna på saltvatten så kan man ta en tur till Ölands djurpark som bjuder på ett riktigt häftigt äventyrsbad där man kan kombinera sol och bad med ett besök hos de exotiska djuren som folk vallfärdar långväga för att hälsa på.

Här kan du läsa om Ölands nio bästa stränder.

Köpingebukten och Köpingbadens Camping

Köpingsvik ligger 3,5 km från Borgholm och här finns en camping med tillhörande badplats, kallad Köpingebukten. Denna strand är perfekt för barnfamiljer då den är långgrund och av sand. Plus för den fräcka golfbanan i vikingastil! Den påminner en hel del om golfbanan i Mölndal och en hel del besökare som bott på hotell i Mölndal och på Öland kan intyga detta.

Ekerums Badplats

Denna populära badstrand har belönats med Blå Flagg. Även denna strand är långgrund och erbjuder flytbryggor som små öar att leka vid ute i havet. Intill Ekerums badplats finns ett mysigt naturreservat.

Bödabuktens stränder

Bödabuktens stränder är Ölands mest kända och älskade stränder, och nära populära Böda Camping. Stränderna som avlöser varandra breder tillsammans ut sig över en hel mils kustremsa och bjuder på allt från Beachvolleyplan till småbutiker.

Sandbyviken

På Sandbyvikens sköna sandstrand trivs såväl människor som fåglar. Här är som bäddat för långa, lata sommardagar med hela familjen. Stranden är långgrund och ute i vattnet finns en flytbrygga att leka vid.

Mörbylånga badplats

Mörbylånga är en mysig liten ort på Öland, med tillhörande strand. Stranden erbjuder hela tre flytbryggor, toalett och frodande gräsmattor att lapa sol på. I Mörbylånga centrum kan man äta, dricka och shoppa.

Eriksöre badplats

Detta är en långgrund strand som lämpar sig ypperligt för småbarnsfamiljer. Även denna strand är belönad med Blå Flagg. Eriksöre är en mycket omtyckt badstrand och kan ta emot cirka 200 badare åt gången.

Stenåsbadet

På Ölands östra sida ligger Stenåsabadet i anslutning till campingplatsen med samma namn. Det är en lugn strand inbäddad i ett makalöst naturområde på Öland. Det är långgrunt och därmed högst barnvänligt.

Bjärbybadet

Liksom Stenåsbadet ligger Bjärbybadet på Ölands östra sida vilket ger en något svalare temperatur i havet. Det uppvägs av de långa, vackra sandstränderna som är långgrunda och badvänliga.

Haga Park badstrand

Söker man spänning under Ölandssemestern så kanske vindsurfing lockar? Vid Haga Parks Badstrand är det många som ägnar sig åt denna sport tack vare fördelaktiga vindar. Själva stranden är ömsom av sand och ömsom av gräs.