Sex saker för barn på Öland

Öland är en ö som passar hela familjen. Här finns både kultur, historia och renodlade nöjesaktiviteter för barnen. Sedan finns även attraktioner som kan locka både de äldre och de lite yngre. Öland är ett av de större och mest välbesökta resmålen i hela landet. Detta tillsammans med bland annat Gotland, en annan ö i Östersjön som årligen drar mängder av turister. I den här texten kan du läsa sex saker för barn på Öland.

 

  1. Borgholms Badhus. Ett badhus är ofta ett lyckat utflyktsmål för en familj. Här kan nämligen både vuxna och barn roa sig. Borgholms Badhus har dessutom särskilda attraktioner för de mindre barnen, så som barnbassänger och vad de kallar för Plask & Skojbassänger. Den som vill motionssimma kan göra det här i en bassäng som har sex banor. Precis som namnet antyder ligger Borgholms Badhus i Borgholm och är lätt att ta sig till.

 

  1. Borgholms slott. Visserligen något som först kan låta något som bara passar äldre. Slottet i Borgholm är dock ett hett familjenöje på ön. Här kan barnen till exempel få lära sig hur man lekte och vad man spelade för spel förr i tiden. Förutom det finns mer pyssel som kopplar till hur det var att leva för flera hundra år sedan. Borgholms slott är ett besöksmål där hela familjen bör kunna roa sig.

 

  1. Böda Skogsjärnväg. Om barnen gillar tåg och fordon är detta något som inte bör missas. Skogsjärnvägen i Böda är öns enda spårväg och går mellan Fagerrör och Trollskogen (en sträcka på ungefär fyra kilometer). Även Böda Skogsjärnväg är ett nöje som bör roa hela familjen – ung som gammal. Men särskilt roligt är det troligtvis för barnen.

 

  1. Eketorps Borg. Ett familjenöje i stil med Borgholms slott. Hit kan hela familjen åka för att pyssla, testa på gamla sysslor och lära sig vanliga hantverk från järnåldern och medeltiden. Dessutom kan ni pröva på både smide och matlagning. Kanske inte något för de allra yngsta barnen – men definitivt något som har potential att ge hela familjen en rolig dag.

 

  1. Lådbilslandet. I Löttorp ligger Lådbilslandet, som sannolikt kommer att bli en riktig hit med barnen. Här kan man köra lådbil i alla möjliga olika format. Till exempel går det att köra Formel-1, traktorer eller minitåg. En rolig plats som lämnar mycket få barn besvikna.

 

  1. Ormöga Kamelranch. Något som ofta går hem hos de mindre barnen är djur och djurparker – Ormöga Kamelranch är inget undantag från detta. Här kan barnen rida på kameler och ta en titt på olika – klappvänliga – mindre djur.